Köszöntés

Köszöntés

Baranyi Krisztina polgármester

Tisztelt Választópolgár, Kedves Ferencváros!

Köszöntöm Önt Ferencváros polgármestereként. Milyen egyszerűen hangzik ez a mondat, pedig nagy utat tettünk meg addig, hogy ez lehetségessé váljon.

Azzal, hogy rám szavazott, azt üzente a kerület előző vezetésének, a Fővárosnak és az egész magyar társadalomnak, hogy szeretné megállítani a korrupciót, a kerület rossz gazdálkodási mechanizmusát és környezetünk színvonalának folyamatos csökkenését.

Köszönöm az irántam tanúsított bizalmat. Ez a bizalom 2019-ben többet és mást jelent, mint 2010 előtt. Szavazatával nemcsak azt mutatta meg, hogy egy új és demokratikus vezetőt szeretne a kerület élén, hanem azt is, hogy elég volt a korrupcióból, a közpénzek ellenőrizetlen áramlásából, a rendezetlen, piszkos, elhanyagolt utcákból, parkokból, közterületekből. Azt is üzente az előző vezetésnek, hogy igenis figyelik és nyomon követik munkájukat, és ha nem tetszik, amit látnak, akkor cselekednek, ha kell, leváltják a polgármestert.

Tudom, hogy nem mindenki szerette volna ezt a változást, vannak, akik szerint jó irányba haladtak a dolgok. Őket ezúton is biztosítom, hogy nincs mitől tartaniuk, számomra nem a politikai hitvallás és világnézet a döntő, hanem, hogy szeretne-e a ferencvárosi közösség tagja lenni. 
Szeretne-e egy olyan helyi társadalomban élni, ahol nem hátrány a sokszínűség, a másság, a szegénység vagy a mozgáskorlátozottság. 
Ahol alapérték az egymás kölcsönös elfogadása, az empátia és az önzetlen segítségnyújtásra való nyitottság.

Persze a 21. század kihívásait sem felejthetjük el: csakis a fenntartható, zöld város lehet a jövő számunkra. Szeretném, ha minél többen partnereim lennének ennek kialakításában és megtapasztalnák, milyen felemelő érzés egy valódi közösség tagjának lenni.

Kérem, hogy a következő években árgus szemekkel kísérjék figyelemmel polgármesteri munkámat és az önkormányzat tevékenységét. Legyenek éber őrzői a most visszanyert demokráciának és szóljanak, ha úgy látják, nem megfelelően haladnak a dolgok. Szóljanak akkor is, ha véleményük, ötletük van a kerület vezetésével vagy jobbá tételével kapcsolatban.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az Önök polgármestere lehetek. Rengeteg tervem és elképzelésem van, hogyan kezdjek hozzá a kerületi rendrakásnak.  Ahogy az polgármesteri programomból is kiderül, fontosnak tartom a kerület zöldítését, a közterületek állapotának javítását, az utcák, terek alaposabb takarítását.

Végezetül engedje meg, hogy összefoglaljam mit jelent nekem polgármesternek lenni. Röviden annyit, hogy én, a hivatal és a testület van Önért, és nem Ön miértünk.

Mi akkor végezzük jól a munkánkat, ha egyre több elégedett kerületi lakos lesz a Mester utca, a Haller út, a József Attila lakótelep vagy épp a Ferenc tér környékén. És persze akkor, ha végre tartalommal töltjük meg a mindenhol látható szlogent: Otthon, város, Ferencváros. 

Észrevételeiket, hozzászólásaikat várom a polgarmester@ferencvaros.hu email címen, de fogadóóráimon, a nyilvános lakossági fórumokon is állok rendelkezésükre.    

Baranyi Krisztina
polgármesterImpresszum  Adatvédelem