Hírek - 2014
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

A magyar gyógyszeripar megteremtője
70 éve halt meg Richter Gedeon

70 éve halt meg Richter Gedeon, aki 1901-ben az Üllői út és a Márton utca sarkán lévő, a Sashoz címzett patikájában kezdett el organoterápiás gyógyszereket előállítani, ezzel megteremtve a magyar gyógyszeripart.

Részletek »

Koszorúzás a Bokréta utcában
70 éve halt vértanúhalált Salkaházi Sára

„Fogadd el az én halálomat minden fájdalmával együtt váltságul a testvérek – különösen az öregek, betegek és gyengék életéért és bűnös, nyomorult életem fejében kíméld meg az ő életüket és kíméld meg őket a megkínoztatástól, fenyegetésektől, főként pedig a hűtlenségtől: Irántad, az Egyház, a hivatás és a Társaság iránt”
(Sára testvér felajánló imádsága)

Részletek »

Az utolsó magyar polihisztor
Száz éve halt meg Herman Ottó

100 éve, 1914. december 27-én halt meg Herman Ottó magyar természetkutató, zoológus, néprajzkutató, régész és politikus, a madarak atyja; aki 1892-ben Ferencváros országgyűlési képviselőjelöltje volt. Halálának századik évfordulóján, 2014-ben, a Nemzeti Környezetügyi Intézet országos, állami Herman Ottó-emlékévet szervezett a tudós munkássága tiszteletére.

Részletek »

Évszázadokon átívelő folytonosság
130 éve épült a Polgármesteri Hivatal

130 éve adták át a Bakáts téren az elöljáróság, paplakás és iskola épületét, melyet Czigler Győző, műegyetemi tanár tervezett. A Bakáts téri Polgármesteri Hivatal épülete az egyetlen olyan középület Budapesten, amely eredetileg is kerületi elöljáróság céljaira épült és azóta is folyamatosan ugyanabban az épületben látja el hivatali feladatait.

Részletek »

Miniszteri elismerés Oláh Annának
Kitüntették Ferencváros esélyegyenlőségi referensét

Elismerő oklevelet vehetett át Balogh Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetőjétől Oláh Anna, kerületünk önkormányzatának esélyegyenlőségi referense 2014. december 19-én, a minisztérium Tükörtermében.

Részletek »

Adomány az Átmeneti Otthonnak
Az összefogás ereje

Az őszi baba-mama börzék során összegyűlt adományokat Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő december 17-én adta át Garancz Anasztáziának, a Gyermekek Átmeneti Otthona vezetőjének.

Részletek »

Karácsony a lakótelepen
A LÉK egyesület és a Dési Művelődési Ház ünnepsége

A lakótelep karácsonya címmel szervezett ünnepi összejövetelt december 17-én a József Attila-lakótelepen működő LÉK (Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület) és a Dési Huber István Művelődési Ház a lakótelep Közösségi Házában (Toronyház u. 3/B).

Részletek »

Teadélután az egészség jegyében
Ünnepi készülődés a házasságkötő teremben

Zombory Miklós alpolgármester, önkormányzati képviselő évente kétszer meghívja a körzetében élőket egy kis műsorral, előadásokkal színesített beszélgetésre. A december 14-i rendezvénynek, –amelyre két neves orvost invitált meg – ismét a Bakáts téri házasságkötő terem adott otthont.

Részletek »

"Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa"
Békési Sándor rubinmiséje

Pappá szentelése 70. évfordulóján mutatott be szentmisét (rubinmise) Békési Sándor címzetes apát és főesperes, nyugalmazott plébános december 14-én a Haller téri Páli Szent Vince templomban.

Részletek »

Ferencvárosi advent
Harmadik vasárnap

December 14-én, advent harmadik vasárnapján Ferencvárosban is meggyújtották az adventi koszorú rózsaszín gyertyáját a Bakáts téren és a József Attila lakótelepen.

Részletek »

Winnetou sápadtarcú, ferencvárosi barátja
120 éve halt meg Xantus János

120 éve halt meg Csíktaploczai Xantus János természettudós, utazó, néprajzkutató, az MTA levelező tagja, a Budapesti Állatkert ötletgazdája és első igazgatója, aki Ferencvárosban, az Üllői út 1. szám alatt lakott, unokája Xantus Zoltán ferencvárosi helytörténész, ükunokája Xantus Barbara színésznő. Karl May róla mintázta Old Shatterhand karakterét.

Részletek »

Egymásra nézve
Karácsonyi kiállítás és vásár a Tárt Kapu Galériában

Karácsonyi kiállítás és vásár nyílt a Tárt Kapu Galériában december 10-én, melynek bevétele jótékonysági célokat szolgál. A társadalom peremén élő, sérülékeny alkotók tárlata január 16-ig tekinthető meg.

Részletek »

A jövő születésnapja
Karácsony a Varázskert Bölcsődében

December 11-én került sor második alkalommal a Thaly Kálmán u. 17. alatti Varázskert Bölcsőde karácsonyi ünnepségére, melyen részt vett Zombory Miklós alpolgármester is.

Részletek »

Karácsony zöld-fehérben
Fadíszítés a Ferenc téren

Ferencvárosi gyermekek, Dibusz Dénes, Nagy Dominik és Csilus Ádám a Fradi labdarúgói, valamint Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő feldíszítették Ferencváros első zöld-fehér karácsonyfáját december 11-én, a Ferenc téren.

Részletek »

Egyéves a Közös Képviselők Klubja
Aktuális kérdések és ünneplés

Születésnapi tortával és aktuális témákkal várták a decemberi Közös Képviselők Klubja résztvevőit a szokott helyszínen, a Vendel Irodaházban.

Részletek »


2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 23Következő oldal »


Impresszum  Adatvédelem