Hírek - 2011
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Ferencváros, 2012
Köszöntő

Békés, nyugodt, sikerekben gazdag újesztendőt kívánok minden ferencvárosi polgárnak a 2012. év kezdetén. Kerületünk, Ferencváros polgármestereként a Ferencvárosi Önkormányzat képviseletében és a magam nevében őszintén kívánom Önöknek, hogy olyan vágyaik és céljaik legyenek, amelyek teljesülni tudnak.

2011. december 28. Részletek »

Ferencvárosi Úrhölgyek első találkozója
Bor, irodalom, zene

A Ferencvárosi Úrhölgyek Polgári Egyesülete 2011-ben alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy a kultúra ügyét szolgálja itt a Ferencvárosban, értékeket hordozó művészetet közvetítsen az emberek felé, bekapcsolódva ezzel a művészeti életbe, igazi közösségi életet teremtve.

2011. december 22. Részletek »

Ajándék a Kén utcai ovisoknak
Sehol ne maradjon el a karácsony

December 14-én a Csudafa óvoda Kén utcai csoportjait karácsonyi ajándékokkal megrakodva látogatta meg dr. Bácskai János polgármester, Formanek Gyula alpolgármester és Sebők Endre a FESZOFE igazgatója. A gyermekek karácsonyi műsorral kedveskedtek a látogatóknak.

2011. december 19. Részletek »

Ferencvárosi iskolások koncertje
Karácsonyi énekek a Páli Szent Vince templomban

A Ferencvárosi Önkormányzat 2010-ben „Együtt egy-másért” címmel benyújtott és elnyert pályázata nagy mértékben segíti a sajátos nevelési igényű gyermekek együttnevelésének fejlesztését kerületünkben. Ezen pályázat keretében került sor a december 14-i koncertre, ahol az pályázatba bevont iskolák gyermekei énekeltek.

2011. december 16. Részletek »

Téli tárlat a Müpa-ban
Kerületi iskolások alkotásai

A Művészetek Palotájában a Fesztivál téren nyílt meg a kerület diákjainak immár hagyományossá vált év végi tárlata. A kiállítást Formanek Gyula alpolgármester nyitotta meg, ahol a kis és nagy diákok több tucat alkotása került kiállításra.

2011. december 14. Részletek »

Nyugdíjas kollégák köszöntése
Karácsonyi ünnepség volt dolgozóinknak

Formanek Gyula alpolgármester és dr. Nagy Hajnalka jegyző is részt vett az ünnepségen, ahol az Erdődy kamarazenekar meghitt koncertjével, óvodások szeretetreméltó és megható karácsonyi előadásával és ajándékkal kedveskedtek a Ferencvárosi Önkormányzat vezetői a volt kollégáknak.

2011. december 14. Részletek »

Segítség idős rászorulóknak
200 csomag adomány

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete januári ülésén döntött arról, hogy pályázatot nyújt be „Élelmiszerbank adományosztási együttműködés 2011.” címmel a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez. Ennek az együttműködésnek eredményeképpen ma kétszáz rászoruló jutott élelmiszerhez.

2011. december 9. Részletek »

Fűtött utca
Épülő hajléktalanszálló

December 9-én Pintér Sándor belügyminiszter, Tarlós István Budapest főpolgármestere megtekintette a Fűtött utca projektben kialakításra kerülő épületeket. Az Aszódi utcai épület bejárásán a Ferencvárosi Önkormányzat részéről dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere, Varga József alpolgármester, dr. Nagy Hajnalka jegyző, valamint Sajó Ákos képviselő is jelen voltak.

2011. december 9. Részletek »

Karácsonyi koncert
Ferencvárosi iskolások énekelnek

A Ferencvárosi Önkormányzat 2010-ben „Együtt egy-másért” benyújtott és elnyert pályázatával a sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelését támogatja. Ennek keretében három iskola működik folyamatosan együtt. Ennek a három iskolának második alkalommal kerül sor karácsonyi koncertjére, a Páli Szent Vince Plébániá.

2011. december 8. Részletek »

Haydn mise advent III. vasárnapján
Vendégek az Assisi Szent Ferenc templomban

Advent III. vasárnapján az Erdődy Kamarazenekar viszonylag ritkán hallott művel lép a közönség elé. Az Bakáts téri Assisi Szent Ferenc templomban a fél hatos szentmise keretében Michael Haydn: Missa Sancti Leopoldi művét adják elő.

2011. december 7. Részletek »

Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba?
Adventi ajándékgyűjtés

Idén Ferencváros is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat akciójához. Advent időszakában gondoljunk arra, hogy egy cipősdoboznyi ajándék is nagy ajándék olyannak, akinek egyébként nem jutna. A kezdeményezés célja, hogy megajándékozzuk azokat a rászorulókat, akiknek az önzetlen segítség nélkül nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá.

2011. december 6. Részletek »

Ég a második gyertya is
Advent II. vasárnapja

December 4-én a Ferencvárosban is meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. A Bakáts téren dr Bácskai János polgármester és vendége, Nemcsák Károly, a József Attila-lakótelepen pedig dr. Kerényi Lajos és Bereczky Zoltán várta az ünneplőket, érdeklődöket.

2011. december 5. Részletek »

József Attila emlékezete
A költő 74 éve távozott

József Attila halálának 74. évfordulója alkalmából Ferencvárosban ünnepi megemlékezésekre kerül sor: a költő szülőházánál, a Gát utcai emlékszobánál, illetve a József Attila lakótelepen, az emléktáblánál.

2011. december 2. Részletek »

Advent első gyertyája a Bakáts téren
Ünnepélyes gyergyagyújtás

Kivilágított karácsonyfa-erdő, korcsolyapálya, forgó karácsonyi piramis, forralt bor és verkli muzsika fogadta a lakosokat a Bakáts téren. November 27-én Ferencvárosban is felgyúlt az adventi koszorú első fénye. Dr. Bácskai János polgármester mindenkit arra kér, jöjjenek el, hangolódjunk rá együtt az ünnepekre.

2011. december 2. Részletek »

Hatalmas érdeklődés a prevenciós napon
AIDS Elleni Küzdelem Világnapja

Mens sana in corpore sano: ép testben ép lélek. A testi és lelki egészség jegyében rendeztek – immár nyolcadik alkalommal – interaktív prevenciós egészségnapot a Ferencvárosi Művelődési Központban. A rendezvényen 400 kerületi középiskolás vett részt, akik közreműködtek a programokban – plakátot készítettek, vetélkedtek, színházi előadások menetét alakították.

2011. december 1. Részletek »


2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 7Következő oldal »


Impresszum  Adatvédelem