Pandémiás megbeszélés zajlott a koronavírusról a Polgármesteri Hivatal és a kapcsolódó intézményvezetők részvételével

Pandémiás megbeszélés zajlott a koronavírusról a Polgármesteri Hivatal és a kapcsolódó intézményvezetők részvételével
Tájékoztató

2020. március 12. | Ferencváros Önkormányzata, pandémia

A legfontosabb információk a kerületieknek:

HA LEHETSÉGES, AKKOR MINDEN TERÜLETEN VEGYÉK IGÉNYBE A TELEFONOS VAGY AZ ONLINE ÜGYINTÉZÉST (például az Ügyfélkaput). Például a parkolási engedélyek esetében, amelyek március 31-én jártak volna le, és amelyeket egyébként előre láthatólag meghosszabbítunk április 30-ig. Várakozási engedélyt itt intézhetnek online: https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ )

Személyes ügyintézés esetén az irodák limitálták a helyiségben egyszerre tartózkodók számát, és valószínűleg az egy méteres távolságot is betartatják majd.

Az Ügyfélszogálatok hivatalos helyiségeiben ügyintézőnként egyszerre egy ügyfél tartózkodhat, a Hivatal bármely más helyiségében csak kivételesen, rendkívül indokolt esetben, előre egyeztetett időpontban lehet ügyfelet fogadni.

A házasságkötési szertartásra érkezők létszáma a házasságkötő teremre és annak előterére vonatkozóan, a Kormányrendeletben meghatározottak szerint, 100 főig engedélyezett.

Az idősügyi programok egy része elmarad, ez egyelőre a 30 fős részvételt meghaladó beltéri rendezvényekre vonatkozik. A megtartott programokat hamarosan külön bejegyzésben részletezzük.

Az idősellátás területén egyébként látogatási tilalom van érvényben, viszont a házigondozást zavartalanul végezzük.

A Katasztrófavédelmi törvény alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. (Ennek keretében nem foglalhat viszont állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.)

A kormány rendelete szerint az önkormányzati fenntartású óvodákat nem zárathatja be sem a jegyző, sem az intézményvezető, csak központi döntés születhet ez ügyben.

A kerület játszóterein pedig az eszközöket a FESZOFE sűrűbben fogja takarítani és fertőtleníteni.

Köszönjük együttműködésüket és türelmüket.Impresszum  Adatvédelem