Nem szennyezett a talajvíz, de csak csapvizet használjunk – pesterzsebet.hu

Nem szennyezett a talajvíz, de csak csapvizet használjunk – pesterzsebet.hu
Pesterzsébet Önkormányzatának tájékoztatója

2015. október 30. | Budapesti Vegyiművek Zrt., Illatos út, telephely, Pesterzsébet Önkormányzata, tájékoztatás, BFKH XX. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya, vizsgálat, talajvíz

A BFKH XX. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya Pesterzsébet Önkormányzatának megkeresésére az egykori Budapesti Vegyiművek (BVM) területéhez közel eső 2 helyszínen sekély mélységű magánkutakból vett talajvízmintát a kerületben. Az akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatokból kiderül, hogy a kritikus anyagok tekintetében nem érzékelhető a BVM környezetkárosító, illetve szennyező hatása egyik helyszínen sem.

A népegészségügyi osztály ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy a kis mélységű kutak vízminőségének megállapításakor figyelembe kell venni, azok általában nem szolgáltatnak ivóvíz minőségű vizet, és – mivel nem védett vízzáró rétegből fakadnak – bármikor szennyeződhetnek bakteriológiai, illetve kémiai szennyezőkkel, esetleg a talajvízzel.

Ugyanakkor Pesterzsébet közművesített, így a lakosság részére biztosított a folyamatosan monitorozott, egészséges és biztonságot közüzemi ivóvíz. Ezért az osztály kizárólag ennek a víznek a fogyasztását, valamint egyéb célú (öntözés, főzés, ipari, mezőgazdasági) használatát javasolja.

(forrás: pesterzsebet.hu)Impresszum  Adatvédelem