Stratégiailag kiemelt jelentőségű cég lett a Budapesti Vegyiművek

Stratégiailag kiemelt jelentőségű cég lett a Budapesti Vegyiművek
180 nap áll rendelkezésre a veszélyes hulladék elszállítására és ártalmatlanítására

2015. július 10. | Budapesti Vegyiművek Zrt., Illatos út, telephely, tájékoztatás, Földművelésügyi Minisztérium, MTI, Palota Környezetvédelmi Kft., Pest Megyei Kormányhivatal

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a felszámolás alatt álló Budapesti Vegyiművek Zrt.-t - az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A csütörtöktől hatályos rendelet a csődtörvényre hivatkozik, amely a természetvédelem szempontjából kiemelt vállalkozásnak tekinthető cégeket is a stratégiailag kiemelt jelentőségű vállalkozások közé sorolja.

Ezeknél a cégeknél vagyonfelügyelőként, illetve felszámolóként a kizárólagos állami tulajdonban álló nonprofit gazdasági társaság járhat el.

A Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyén található veszélyes hulladékok ügye hónapok óta a figyelem középpontjában áll. A Földművelésügyi Minisztérium június elején közölte: május 31-ig a Budapesti Vegyiművek telephelyéről már elszállították a kiemelten veszélyes hulladékot tartalmazó 1005 hordót, ami mintegy 110 tonnának felel meg.

A Miniszterelnökség pedig július elején közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a közbeszerzésen nyertes cég, a Palota Környezetvédelmi Kft. 1 milliárd 580 millió forintos árért gondoskodik az Illatos úti telephelyen található, mintegy 2300 tonnányi veszélyes hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról. A munkával 180 nap alatt kell végeznie a társaságnak.

(forrás: MTI)Impresszum  Adatvédelem