A képviselő asszony azonnali lépéseket sürget, a polgármester akkreditált mérések elvégzését tartja szükségesnek

A képviselő asszony azonnali lépéseket sürget, a polgármester akkreditált mérések elvégzését tartja szükségesnek
A TV2 felvétele

2015. június 11. | Budapesti Vegyiművek Zrt., Illatos út, telephely, szennyezés, mérés, tájékoztatás, vizsgálat, Földművelésügyi Minisztérium, Baranyi Krisztina, Dr. Bácskai János, TV2

Dr. Bácskai János polgármester korábbi – a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Levegő- és Zajvédelmi Osztálya által végzett – mérésekre hivatkozva elmondta, nincsenek veszélyben a lakók. Így reagált Baranyi Krisztina képviselő asszony azonnali lépéseket sürgető nyilatkozatára, amit az általa kezdeményezett – baromfikon és tojásokon végzett – mérés eredményei után tett, amely mérgeket mutatott ki az Illatos út környékén. A Földművelésügyi Minisztérium szerint a tényleges szennyezés felmérése és a kármentesítés csak a hulladék elszállítása után kezdődhet meg. Közleményükben azt írják, a szennyezés forrása lehet egy szabálytalanul vagy tiltott szerrel végzett vegyszerezés, vagy illegálisan beszerzett takarmány is.

A Képviselő-testület a napokban költségvetési módosítással 2 millió forintot különített el az Illatos úti telephely lakosság által érintett hatásterületén a talaj, talajvíz, valamint az Illatos árok vízminőségének mielőbbi, akkreditált vizsgálatára. A mérések elvégzésére az elkövetkezendő napokban pályázatot ír ki, az eredményeket itt a honlapon közzé teszi.

A TV2 június 10-i híradófelvételeImpresszum  Adatvédelem