Részletes tényfeltárás szükséges az Illatos úti telephelyen

Részletes tényfeltárás szükséges az Illatos úti telephelyen
Akkreditált mérésekre van szükség

2015. június 11. | Budapesti Vegyiművek Zrt., Illatos út, telephely, szennyezés, mérés, tájékoztatás, vizsgálat, Földművelésügyi Minisztérium, MTI

Részletes tényfeltárás szükséges az Illatos úti telephelyen, hogy kiderüljön mi volt pontosan a szennyezés forrása, a tényleges szennyezés felmérése és a kármentesítés csak a hulladék elszállítása után kezdődhet meg - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.

Hangsúlyozták azt is, ahhoz, hogy a szennyezés mértékéről pontos képet kapjanak, hivatalos, akkreditált mérésekre van szükség. Bármilyen következtetést csak a szükséges vizsgálatok elvégzése után lehet felelősségteljesen levonni - jegyezte meg az FM.

A közlemény szerint a Budapesti Vegyiművek Zrt. telephelyén a szennyezést okozhatta egy szabálytalanul végzett vegyszerezés, egy illegálisan beszerzett takarmány, de az FM hozzátette azt is, hogy a gyárból, annak 140 éves működése során is szennyeződhetett a környezet.

A minisztérium felidézte, hogy május 31-ig a Budapesti Vegyiművek Zrt. telephelyéről már elszállították a kiemelten veszélyes hulladékot tartalmazó 1005 hordót, ami mintegy 110 tonnának felel meg.Impresszum  Adatvédelem