Ferencváros Önkormányzata megbízásából végzendő mérések

Ferencváros Önkormányzata megbízásából végzendő mérések
A vizsgálatokra 2 millió forintot különít el a Képviselő-testület

2015. június 10. | Budapesti Vegyiművek Zrt., Illatos út, telephely, dr. Bácskai János, szennyezés, talajvíz, vízminőség, mérés, tájékoztatás, vizsgálat, Kormányhivatal, Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete

Ferencváros Önkormányzata a lakosság pontos tájékoztatása érdekében tartja a kapcsolatot a Kormányhivatallal, és folyamatosan tájékoztatja a kerületi lakosságot a legfrissebb fejleményekről.

Az Önkormányzat saját hatáskörében is tesz lépéseket, ennek keretében felkérte a Felszámolót, hogy végeztessen vizsgálatokat az Illatos úti telephely lakosság által érintett területén – a József Attila-lakótelep déli részének - talaj, talajvíz, valamint az Illatos árok vízminőségére vonatkozóan. Felszámoló közölte, hogy a felszámolási törvény ezt nem teszi lehetővé a számára.

Ferencváros Önkormányzata - Képviselő-testületének 2015. május 21-i, 223/2015. (V.21.) sz. határozata alapján – maga végezteti el a fenti vizsgálatokat, melyre költségvetésének a módosításával 2 millió forintot különít el. A mérések elvégzésére pályázatot ír ki, az eredményeket itt a honlapon közzé teszi.

A levegőminőségre vonatkozó adatok a honlapunkon már megtalálhatók.Impresszum  Adatvédelem