Illatos út - Egy embert gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök

Illatos út - Egy embert gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök
Környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen

2015. június 4. | Budapesti Vegyiművek Zrt., Illatos út, telephely, Országos Rendőr-főkapitányság, ORFK, MTI, Magyar Nemzet, Baranyi Krisztina, Együtt, feljelentés

Gyanúsítottként hallgatott ki egy embert a rendőrség a Budapesti Vegyiművek Illatos úti gyártelepén tárolt veszélyes hulladék miatt indult eljárásban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére szerdán.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a Baranyi Krisztina (Együtt) kerületi önkormányzati képviselő feljelentése alapján indult eljárásban valakit gyanúsítottként hallgattak ki. Felidézték: az Együtt ferencvárosi képviselője azért fordult a hatóságokhoz, mert kiderült: annak ellenére szivárog a veszélyes hulladék a talajba és a levegőbe, hogy a budapesti üzem működése hét éve leállt.

A Magyar Nemzetnek a rendőrség nem árulta el, kit gyanúsítanak. Azt írták: keresték az ügyben Varjú Attilát, a felszámolót, de ő tagadta, hogy őt hallgatták volna ki.

Az MTI megkeresésére a rendőrség közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi kapitányságán hulladékgazdálkodás rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban mostanáig egy embert hallgattak ki gyanúsítottként. Ugyanakkor hozzátették, hogy idén április 21-én a BRFK Különleges Ügyek Főosztálya környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének gyanúja miatt is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Április 28-án előzetes laboreredmények mutatták ki, hogy a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén a különböző veszélyes anyagok jelenléte a talajban megközelíti az egészségügyi határértéket. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el a telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a közvetlen környezeti veszélyt jelentő több mint ezer hordót elszállították.

(forrás: MTI)Impresszum  Adatvédelem